Groen- én stadse voorzieningen dichtbij

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt Park Langendijk een woonwijk met veel aandacht voor groen. Je buurman is namelijk het Zaartpark en het groen van dit heerlijke wandelpark wordt nadrukkelijk betrokken bij én in de wijk. Naast groenvoorzieningen heb je in Park Langendijk ook alle stadse voorzieningen dichtbij. Je woont hier namelijk op slechts 10 minuten fietsen van de Grote Markt van Breda.

Boodschappen en shoppen

Voor de dagelijkse boodschappen heb je vanuit Park Langendijk keuze uit een aantal supermarkten. Binnen 2 tot 6 autominuten vind je onder andere een Lidl, Jumbo, Coop en Albert Heijn. Uitgebreid winkelen kun je in de autovrije binnenstad van Breda. Bijvoorbeeld in het luxe overdekte winkelcentrum De Barones. Verder vind je op en rond de Grote Markt - het kloppend hart van Breda – veel mooie winkels en bovendien leuke restaurants voor een hapje of drankje tussendoor. De Grote Markt staat in verbinding met de lange winkelstraten Ginnekenstraat en Wilhelminastraat.

image alt

Cultuur en historie

In Breda vind je enkele historische monumenten uit de Nassautijd, zoals de Grote Kerk, het Begijnhof en Kasteel Breda. Daarnaast heeft de stad een veelzijdig cultuuraanbod. Er zijn diverse musea, zoals het Stedelijk Museum Breda, het Begijnhof Museum en het Bierreclame Museum. Belangrijke cultuurcentra voor muziek, dans en theater zijn bijvoorbeeld het Chassé Theater & Cinema, Podium Bloos, Het Muziekhuis en de Nieuwe Veste. Dit Centrum voor de Kunsten in de binnenstad beschikt o.a. over een concert-, theater- en balletzaal, een opnamestudio, diverse leslokalen en ateliers. Bovendien vind je er de hoofdvestiging van de Bibliotheek Breda. Jaarlijks in januari vindt de Cultuurnacht Breda plaats, een evenement met een gevarieerd programma op verschillende locaties in de stad.

image alt

Sport en ontspanning

Even een frisse neus halen of de hond uitlaten kan aan de overkant, in het Zaartpark voor de deur. Voor meer beweging, individueel of in teamverband, of een gezellig verenigingsleven, hoef je ook niet ver te zoeken. In de directe omgeving zijn bijvoorbeeld diverse sportscholen, voetbalclubs en tennisverenigingen te vinden. Ook atletiekvereniging Sprint, de grootste atletiekvereniging van Nederland, ligt in de buurt. Er zijn maar liefst drie hockeyverenigingen in de omgeving: B.H.V. Push, B.N.M.H.C. Zwart-Wit en BH & BC Breda. Ook heb je, in een straal van 15 tot 20 minuten autorijden, keuze uit een aantal golfbanen. In Breda worden tevens verschillende bekende sportevenementen gehouden, zoals de Bredase Singelloop, wielerronde ’t Ginneken, Outdoor Brabant en de Open Bredase Turnkampioenschappen.

image alt

Horeca en avondje uit

Voor een avondje uit kun je bijvoorbeeld naar de Pathé-bioscoop of het Holland Casino in het centrum. Hier is bovendien geen gebrek aan leuke bars, restaurants en gezellige terrasjes. In deze bourgondische stad bárst het van de horeca. Veel cafés en restaurants zijn gevestigd op de Grote Markt, waar ook regelmatig evenementen plaatsvinden, zoals het Jazz Festival, Breda Barst, de Brabantse Kastelendag, Cultuurnacht Breda en de Stripbeurs. Of fiets naar het Ginneken, de zuidelijkste spot van Breda. Rondom de Ginnekenmarkt zijn een aantal leuke restaurants en cafés, met in de zomer natuurlijk terrassen, en hier worden jaarlijks leuke evenementen georganiseerd, zoals de braderie, de kerstmarkt en de kermis.

image alt

Natuur en recreatie

Het Zaartpark naast de deur is één van de grootste parken van Breda. Een heerlijk wandelpark in het beekdal van de Aa of Weerijs en een van de meest natuurlijke en natuur-rijke parken van Breda. Het waterrijke park kenmerkt zich door oevers met poelen en rietkragen. Een bijzonder gebied met gebruiks- en verblijfsplekken. Iets verder van Park Langendijk, op 7 minuten fietsafstand, ligt een van de alleroudste naaldbossen van Nederland; het Mastbos. In dit eeuwenoude bos met een rijkdom aan historie, planten en dieren kun je heerlijk wandelen.

image alt

Onderwijs en studie

Schoolgaande kinderen? Rondom Park Langendijk is er ruim aanbod aan onderwijs. Van verschillende basisscholen, waaronder de Montessori+, De Parel en Petrus en Paulus, en het Luzac Lyceum (middelbare school) tot diverse scholen voor speciaal onderwijs en ook een internationale school. Verder zijn er diverse studiemogelijkheden, bijvoorbeeld aan de Avans Hogeschool Breda.

Iets vragen? Neem contact op
Wat gebeurt er de komende tijd? Planning Park Langendijk