Het verhaal van ...

Park Langendijk is een locatie met veel historie en verhalen. Deze oude verhalen zijn onderdeel van de toekomst. Op deze pagina verzamelen we oude verhalen. Sommige gevat in beeld, sommige in tekst, maar allemaal even bijzonder.

image alt

... de PhotoWalk

Op 21 mei 2022 opende het Amphia ziekenhuis Langendijk nog één keer haar deuren. In samenwerking met ILoveBreda legden ongeveer 100 fotografen, waaronder (ex)werknemers van het ziekenhuis, dit bijzondere stukje historie vast.

Ze legden de stilte vast, de leegte, en de schoonheid van een plek die ooit zo levendig was. De beelden die ze maakten, zijn meer dan alleen foto’s; het zijn oude verhalen. Eén voor één een eerbetoon aan een plek die getransformeerd wordt, maar wiens verhaal nooit vergeten zal worden.

Meer foto's
image alt

... het oude Diaconessenhuis

Met respect voor haar verleden en oog voor de toekomst, is besloten om het oude Diaconessenhuis te slopen en op deze locatie nieuwbouw te realiseren.

In de architectuur van de nieuwbouw wordt verwezen naar de historische functie en het unieke glas-in-beton kunstwerk wordt teruggeplaatst. Zo wordt de geschiedenis van het oude Diaconessenhuis teruggebracht op deze centrale plek in de wijk. 

Lees verder
Wat speelt er? Het laatste nieuws
Wonen in Park Langendijk? Bekijk het woningaanbod