Het verhaal van ...

Op de plek waar vroeger het Amphia ziekenhuis Langendijk stond, zijn talloze verhalen begonnen. Nu realiseren we hier Park Langendijk en creëren we samen nieuwe verhalen waarmee we deze bijzondere plek verder verrijken.

image alt

... de architecten

Tot 2022 stond het Amphia ziekenhuis Langendijk er nog. Nu maken de historische gebouwen plaats voor een stadse woonwijk met veel aandacht voor mens en natuur. 

Architecten Christopher Ho van Diederendirrix en Rufus van den Ban van HP Architecten vertellen meer over het ontwerp en wat deze wijk zo bijzonder maakt. “Amphia Langendijk ziekenhuis was inspiratiebron voor de wijk”.

Lees verder
image alt

... bourgondisch Breda

Voor fijnproevers en liefhebbers van lekker eten is Breda een waar paradijs. Ze zeggen niet voor niets dat Breda de culinaire hoofdstad is van het zuiden. De stad barst van de leuke koffiebars, gezellige lunchplekjes en trendy restaurants waar je kunt genieten van heerlijke streekgerechten en internationale keukens. Van klein en local tot chic. Ze hebben allemaal één ding gemeen: de bourgondische gezelligheid natuurlijk! En dit alles op fietsafstand van Park Langendijk. 

Lees verder
image alt

... het struikroven

Het bestaande groen op het voormalige ziekenhuisterrein is niet verloren gegaan, maar heeft een nieuw thuis gevonden. Tijdens de struikroofdag op 12 maart 2022 hebben omwonenden het groen rondom het ziekenhuis uitgegraven en mee naar huis genomen. De planten leven nu verder in de tuinen van de wijk Boeimeer!

Lees verder
Wat speelt er? Het laatste nieuws
Wonen in Park Langendijk? Bekijk het woningaanbod