Culinaire hotspots in Breda die elke Bourgondiër moet kennen!

7 mei '24

Voor fijnproevers en liefhebbers van lekker eten is Breda een waar paradijs. Ze zeggen niet voor niets dat Breda de culinaire hoofdstad is van het zuiden. De stad barst van de leuke koffiebars, gezellige lunchplekjes en trendy restaurants waar je kunt genieten van heerlijke streekgerechten en internationale keukens. Van klein en local tot chic. En ze hebben allemaal één ding gemeen: de bourgondische gezelligheid natuurlijk! Deze hotspots zijn zeker een bezoekje waard.

Een goed begin, is het halve werk…

…en daarom mag je het ontbijt niet overslaan! Hoe fijn is het om je dag goed te beginnen met een lekker en gezond ontbijtje. Even bijpraten met een kop koffie. En ondertussen de menukaart afstruinen naar al het lekkers. Op deze Bredase hotspots ga jij je dag goed van start. Enjoy!

Koffiebar Sowieso

(Nieuwstraat 46)

Een verborgen pareltje! Bij deze gezellige koffiebar vind je heerlijke koffie van zelfgebrande bonen én een uitgebreide menukaart met vegan gerechten die als schilderijtjes geserveerd worden. De heerlijke ontbijtjes, lunchgerechten, taartjes en verse sappen worden gemaakt met enkel lokale ingrediënten. Een superleuke plek om neer te strijken voor een lekkere versnapering in het altijd gezellige Breda.

Sip First

(Sint Janstraat 24)

Bij Sip First is de sfeer altijd goed. Maar wat wil je als je ’s ochtends al lekker op het terrasje kunt neerstrijken met een speciale koffie of sappige juice. Het is de plek waar iedereen samenkomt. De menukaart is niet voor niets: All day, every day. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en bites. En zelfs voor natuurwijnen en cocktails. Nog leuker zijn de namen van de gerechten zoals; go shorty, it's your b-day. Ga het maar ervaren!

Store 317

(Ginnekenweg 317)

Zodra je binnenloopt in dit mooie hoekpand zie je allerlei smakelijke gerechtjes in de vitrine liggen, maar Store 317 is niet alleen een delicatessenbelevingswinkel. Je kunt hier je dag heerlijk starten met een romige cappuccino met een bananencake of ga lekker lunchen buiten op het terras. Er staan allerlei luxe, huisgemaakte delicatessen op de menukaart. Je wordt in ieder geval helemaal zen als je hier bent!

Emily's

Dat breekt zo lekker de dag

Je kent het wel: van die zaakjes waar je start met de lunch, maar waar je einde middag nog steeds geniet van de volgende lekkernij. Of het nou met een zakenrelatie, partner of vriend(in) is, deze hotspots kleuren je dag sowieso: ook voor de zoetekauwen!

Locale

(Ginnekenstraat 86)

Midden in de winkelstraat zit deze onlangs geopende Italiaanse broodjeszaak van Ruud en Hicham met de lekkerste broodjes waar je je vingers bij aflikt. Krokant bij de randen en zacht van binnen. Met andere woorden: onweerstaanbaar! Geen poespas of onnodige opsmuk, maar eerlijke en heerlijke salades, broodjes en soepen. Vers en met liefde bereid! Neem als toetje de huisgemaakte Tiramisu en je gaat fluitend naar huis.

Teds Breda

(Parade 12)

Dit zijn van die zaakjes waar je meteen gaat watertanden als je het gerechtje op het bord van je buurvrouw ziet. Stuk voor stuk schilderijtjes en oh zo lekker. Bij Teds serveren ze het gehele menu de héle dag, elke dag! Eggs Florentine, een chicken avocado sandwich of een appelcrumble taartje, jammie! Het zit ook nog eens in de prachtige binnentuin van Botanique in de vernieuwde Chassékazerne, dus het interieur is hot en happening.

Emily’s Healthy Bar

(Nieuwe Ginnekenstraat 24C)

Na 3 jaar in Hongkong te hebben gewoond en tijdens haar reis door Australië en Nieuw-Zeeland talloze food bars te hebben gezien, dacht Emily Tunderman dat kan ik ook! Ze begon Emily’s Healthy Bar op een prominent plekje aan de Nieuwe Ginnekenstraat. In haar bar kun je van dinsdag tot en met zondag terecht voor gezonde smoothies, een lekkere lunch en advies over een gezonde levensstijl. Of neem lekker iets to-go mee.

lunch

De meiden van ons Toos

(Ginnekenweg 59)

Voor Eva en Eline, eigenaressen en nichtjes, was het vroeger op zondagmiddag altijd vaste prik om op visite te gaan bij Oma Toos. Ze toverde altijd zelfgemaakte taarten, heerlijke broodjes en grote koeken op tafel. Op deze zondagen ontstond de liefde voor lekker eten. Nu wordt deze traditie voortgezet, met dezelfde liefde en passie voor ambachtelijk bereide lekkernijen. Neem plaats op een vintage fauteuil en probeer vooral de MonChou taart!

MARIE café boutique

(Ginnekenweg 338)

MARIE is het eigenzinnige nichtje van Oncle Jean, een zaak in het Ginneken die iedereen wel kent. Het nichtje is een stuk eleganter. MARIE is een intiem boutique café voor ontbijt, koffie met een lekker taartje, een lichte lunch, een goed glas wijn of een feestelijk ‘koepke’ champagne. Van petit déjeuner tot aan santé! Neem plaats aan één van de ronde tafeltjes in het elegante interieur en waan je in Frankrijk.

Jack & Jacky’s

(Boschstraat 11)

Een serene witte zaak met licht houten meubels en grote planten. Het eten bij Jack & Jacky’s is net zo puur, zonder onnodige toevoegingen en wordt ter plekke voor je bereidt. Er staan gezonde sandwiches met brood van een lokale bakker, smoothie bowls, salades en pannenkoekjes op het menu. Maar ook verse juices, smoothies en shakes. Liever alleen een kopje koffie? Dat kan ook! Krantje erbij en genieten maar.

Diner

Proosten op het leven

Dat doen ze in Breda maar al te graag. En dan het liefst op een terrasje in de zon of in een leuk of bijzonder barretje. Als je het doet, doe het dan goed. Zoals op deze bijzondere locaties. Lekker ontspannen bijkletsen met vrienden en familie onder het genot van een hapje of drankje. Wie wil dat nou niet?

Clique

(Van Coothplein 3)

Dé plek om de hele middag in de zon op het terras te borrelen is brunch- en borrelzaak Clique, in het voormalige pand van de Tosti Club! In deze nieuwe hotspot geniet je van een goede koffie met een overheerlijk taartje, een goed belegd broodje of een bourgondische borrelplank met mooie kazen en verse charcuterie. Uiteraard met een lekker glas wijn of bubbels erbij. Kids mee? Er staan zalige Brusselse wafels en een croque-monsieur op de kaart.

Il Limone

(Wilhelminastraat 16)

Zodra je hier binnenkomt word je verwelkomt door vitrines vol Italiaanse lekkernijen en de sfeer die er hangt. Hier schuif je aan voor een lekkere Italiaanse lunch of een borrel. En je kunt je laten verleiden door heel veel lekkers voor thuis; van kazen en vleeswaren tot vers gemaakte pasta’s, wijn en olijfolie. Neem plaats in de tuin, bestel een lekkere volle borrelplank en een mooie wijn! En sluit af met een cannoli. La vita e bella!

Wijnbar Pinot

(Grote Markt 46)

Deze wijnbar op de Grote Markt met uitzicht op de Grote Kerk is een beleving op zich. De wijnbar Pinot staat bekend om de lekkerste wijn-spijs-combinaties. Bij binnenkomst is het gelijk sfeervol en enthousiaste sommeliers helpen je met het kiezen uit een collectie wereldwijnen en een 4- tot 7-gangen tastingmenu. Wat kun je verwachten? Een amuse geserveerd van zwarte olijfcake met mierikswortel, een bieten meringue met lokale geitenkaas. En nog veel meer overheerlijke gerechtjes. Aanrader!

Pellens

Van Franse bistro tot Italiaanse shared dining

Van bistro tot wijnbar en van Italiaans tot Frans. In Breda weten ze wel wat culinair genieten is. Er openen nog steeds maandelijks nieuwe restaurants. Gelukkig maar! Breda heeft daarom genoeg leuke food hotspots waar je heel blij van wordt. Geniet van een culinaire avond met een goed glas wijn op deze heerlijke plekken.

Wijnbar Petit Bardot

(Van Coothplein 12)

De naam zegt het al, maar in deze bar waan je je even in Parijs. Knusse ronde tafeltjes, lekkere Franse gerechtjes en wijnen. Of je nou zin hebt in verse oesters, een gebraden kippetje of een wisselend 3-gangenmenu van de chef. Een avond tafelen is hier een feestje! Petit Bardot heeft een heerlijk (verwarmd) terras op het gezellige Van Coothplein. Maakt niet uit of het wat frisser is, want hier zit je altijd goed.

Alma Bistro

(Ginnekenstraat 88)

Sterrenrestaurant Alma uit Oisterwijk heeft haar vleugels uitgeslagen en onlangs Alma Bistro geopend in Breda. Een bistro zonder drempels, maar mét allure en ambities. Daarmee is het de volmaakte aanvulling op Alma fine dining en Alma Bodega in Oisterwijk. De Bredase vestiging zit in een monumentaal pand met een open keuken. Geniet van een à la carte lunch of diner in de romantische binnentuin of doe een borrel aan de gezellige bar.

Puick

(Veemarktstraat 56)

Een beetje vreemd, maar wel lekker. Dat is Puick! Als je houdt van smaakexplosies dan ben je hier aan het goede adres. In dit restaurant hangt een relaxed en ongedwongen sfeertje. Je hebt er keuze uit verschillende gerechten die variëren van vegan specialiteiten tot buikspek. Het eten ziet er niet alleen fantastisch uit, het smaakt ook heerlijk! Dit is de perfecte plek voor een middag of avond culinair genieten.

hotspots dineren

Bleue Bar Bistro

(Grote Markt 5)

Er is één restaurant waar je echt naartoe móet als je in Breda bent: Bleue Bar Bistro. Het menu staat in het teken van de moderne Franse keuken en is zowel gastronomisch als bistronomisch. Het kost wat, maar je kunt er dan ook lang tafelen. Het is een perfecte mix tussen klassieke en moderne Franse gerechten. Écht goed eten en daarnaast bijpassende wijnen. Oh en de oesters met sambaizu zijn een aanrader!

Pellens

(Boschstraat 24)

Op een sfeervolle hoek op de Boschstraat zat onlangs nog Dames Pellens, maar de ‘Dames’ zijn ingeruild. Het restaurant is onlangs helemaal verbouwd en nu sfeervoller dan ooit! Met hun mooie wijnen en bijpassende gerechten is het een plek waar iedereen zich thuis kan voelen. Bourgondisch genieten noemen we dat. Bij Pellens kies je voor een 3- tot 7-gangenmenu met mooie bijpassende wijnen. Eén ding is zeker: hier heb je gegarandeerd een smakelijke avond.

Ciao Belli

(Grote Markt 20)

Bij het net geopende sfeervolle Ciao Belli nemen ze je mee op een culinaire reis door de zonovergoten straten van Italië met hun shared dining concept. Begin de avond met een verfrissende spritzer en geniet van overheerlijke antipasti. Kies daarna uit een scala aan pasta’s of authentieke Napolitaanse pizza's. Maar het feest stopt niet daar: proef van vis-, vlees- en groentegerechten als secondi en contorni en sluit je avond af met een verrukkelijke dolce. A tavola!

Op fietsafstand van Park Langendijk

Al deze hotspots liggen op fietsafstand van Park Langendijk. Hier woon je op slechts 5 minuten fietsen van Het Ginneken en 10 minuten van de Grote Markt van Breda. Iets voor jou?

De eerste fase in Park Langendijk 'Zusterhof' is in voorbereiding. Deze fase bestaat uit 16 woningen. Bij het woningaanbod vind je meer informatie over de woningen. Ook kun je je alvast aanmelden als belangstellende. We houden je dan op de hoogte van het laatste nieuws en ook hoor je als eerste zodra de verkoop start. 

Bekijk woningaanbod
Wat speelt er? Het laatste nieuws
Wonen in Park Langendijk Bekijk woningaanbod