BPD koopt Amphia-terrein Langendijk in Breda

9 april '18

Op 1 februari 2018 hebben Amphia en BPD regio Zuid het koopcontract getekend van de Amphia locatie aan de Langendijk in Breda. Het streven is dat in de 1e helft van 2018 de definitieve overdracht plaatsvindt. Op dat moment wisselt het gebouw van eigenaar en huurt Amphia het pand van de nieuwe eigenaar BPD.

BPD koopt Amphia-terrein Langendijk in Breda

Planning

Met de verkoop van de locatie sorteert Amphia voor op de verhuizing van afdelingen en diverse huurders naar de locatie Molengracht. Daar is de bouw van een nieuw ziekenhuis in volle gang. Eind 2019 is de nieuwbouw klaar. Vanaf 2020 verhuizen afdelingen gefaseerd naar de Molengracht. Deze verhuizing gebeurt zorgvuldig en neemt ongeveer drie jaar in beslag. De verwachting is dat eind 2021 de locatie Langendijk niet meer in gebruik is en dan definitief kan worden ingericht als woonlocatie.

Carl Smeets, directeur BPD: "Met de herontwikkeling van het Amphia terrein voegt BPD een gevarieerde woonwijk toe aan Breda. Door de gunstige ligging aan het Zaartpark en in de wijk Boeimeer wordt tegemoet gekomen aan de grote vraagbehoefte naar groen-stedelijk wonen met de realisatie van nieuwbouwwoningen en -appartementen in de koop en huur. Zo zal hier over een aantal jaren een levendige wijk ontstaan."