Al meer dan 10.000 materialen geoogst!

23 januari '23

Wie afgelopen periode langs het oude Amphia ziekenhuis aan de Langendijk in Breda is gekomen, kan zich zomaar afvragen waarom er nog zo weinig zichtbaar was van de sloop van de gebouwen. Dit komt omdat we het oude Amphia ziekenhuis niet slopen maar circulair oogsten. We vertellen je er graag meer over!

Een 'greep' uit de oogst

Circulair oogsten is het ontmantelen of demonteren van een gebouw. De gebouwen van het oude Amphia-ziekenhuis worden ontmanteld zodat er zoveel mogelijk materialen hergebruikt kunnen worden. De ontmanteling is in volle gang en inmiddels zijn er al meer dan 10.000 materialen en tonnen grondstoffen geoogst en afgevoerd naar diverse partners!

Hieronder een greep uit de materialen die zijn gered van de sloop en worden hergebruikt. Zo worden er onder andere meer dan 1000 deursloten incl. deurbeslag, 170 mengkranen, 16 airco's, 6936 dakpannen en 4.540 ton aluminium hergebruikt. Dit is slechts een greep uit de oogst die is opgedaan bij de sloop. De ontmanteling van een gebouw kost meer tijd maar wel met het doel om zoveel mogelijk materialen her te gebruiken. Een mooi initiatief! 

Photowalk Amphia ziekenhuis Bekijk de foto's
Wat speelt er? Het laatste nieuws