Duurzaam wonen in Zusterhof

27 mei '24

Met een nieuwbouwwoning in Zusterhof ben je klaar voor de toekomst. Alle woningen zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar ben je ook voorbereid op de toekomst. Benieuwd welke duurzame technieken, installaties en energielabel de woningen in Zusterhof hebben? We vertellen je er meer over.

Luchtwarmtepomp

Alle woningen in Zusterhof krijgen een luchtwarmtepomp. Dit is een duurzame manier om je woning te verwarmen. Deze warmtepomp verzamelt warmte uit de lucht, dat wordt gebruikt voor warm water en vloerverwarming. De buitenunit van de warmtepomp staat bij de tweekappers en hoek- en rijwoningen III op het dak en bij de hoek- en rijwoningen I en II bij de berging in de tuin. In de techniekruimte op de tweede verdieping heb je een warmtepomp die de binnengekomen warmte verhoogt en afgeeft aan de vloerverwarming en boilervat. Het boilervat heb je in huis om warm water op te slaan. Naast het verwarmen van de woning kan de luchtwarmtepomp bij de woningen in Zusterhof ook koelen.

 

Om de verwarming te regelen heb je in iedere kamer een temperatuurregelaar aan de muur. Een luchtwarmtepomp heeft weinig onderhoud nodig. De installatie die buiten staat moet onbelemmerd staan en schoon blijven. Voor een jaarlijkse check aan jouw luchtwarmtepomp kun je – net als vroeger bij een cv installatie - een servicecontract afsluiten met een specialist.

 

image alt

Groen dak (sedum)

De woningen met plat dak (tweekappers, hoek- en rijwoningen III) krijgen straks een groen dak! En dat doen we niet alleen omdat het zo gezellig staat in de wijk. Een groen dak zorgt ervoor dat de woning in de zomer minder snel opwarmt. Het werkt dus als een extra (geluids)isolatie. Door die extra laag is de dakbedekking ook beschermd tegen allerlei verschillende weersomstandigheden. Sedum kan ervoor zorgen dat je dakbedekking wel tot twee keer zo lang mee kan gaan. Dat is op de lange termijn wel zo voordelig. De bergingen worden niet voorzien van een sedum dak.

Wat is sedum?
Sedum is een soort vetplantje dat goed regenwater op kan nemen maar ook ontzettend goed tegen de brandende zon kan. De plant heeft nauwelijks onderhoud nodig en is beresterk.

image alt

Zonnepanelen

Alle woningen in Zusterhof krijgen zonnepanelen. Dit is een duurzame manier om je woning van elektriciteit te voorzien. Het werkt als volgt: op het dak van je woning liggen zonnepanelen. Het licht van de zon wordt in de panelen omgezet in energie; stroom dus! Die stroom kun je direct gebruiken in huis.

image alt

Vloerverwarming

Jouw woning in Zusterhof heeft straks overal vloerverwarming in plaats van radiatoren. Dat is een luxe! Altijd warme voeten en overal in huis behaaglijk warm. Ook fijn is dat je in je kamers geen radiatoren hebt die stiekem een hoop ruimte innemen. Daarnaast word je altijd wakker in een lekker warm huis. 

Vloerverwarming is een stelsel van kunststof buizen onder jouw vloer. Deze buizen vullen zich met water van maximaal 35-45 graden Celsius om het overal in huis lekker behaaglijk warm te krijgen. Een stuk zuiniger dan bij een oude cv-ketel waarbij het water tot een hogere temperatuur moet worden verwarmd. Het is raadzaam om de thermosstaat op één waarde te laten staan voor een snellere werking en beter rendement. 

Balansventilatie / WTW installatie

De woningen in Zusterhof worden voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem voorzien van warmteterugwinning, ook wel WTW of balansventilatie genoemd. In de wtw-unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht voor te verwarmen. Op deze wijze gaat er geen warmte verloren bij het ventileren van de woning.

Het beste energielabel: A++++

Voor iedere nieuwbouwwoning wordt een energielabel bepaald. Dit label geeft aan hoe energiezuinig de woning is, waarbij wordt gekeken naar isolatie en installaties die nodig zijn voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie. Hoe minder fossiele energie wordt gebruikt, hoe beter het energielabel. Alle woningen in Zusterhof hebben het beste energielabel, namelijk voorlopig energielabel A++++.

In veel gevallen heeft dit een positieve invloed op jouw hypotheek, vanaf 2024 weegt namelijk het energielabel van de woning mee in je hypotheekruimte. Benieuwd hoeveel jij extra kan lenen? Lees er meer over via onderstaande button.

Meer over extra leenruimte

Wonen in Zusterhof?

Wil jij graag in Zusterhof wonen? Bij het woningaanbod vind je meer informatie over de woningen. Ook kun je je alvast aanmelden als belangstellende. We houden je dan op de hoogte van het laatste nieuws en ook hoor je als eerste zodra de verkoop start. We verwachten na de zomer van 2024 te starten met de verkoop.

Bekijk woningaanbod
Wat speelt er? Het laatste nieuws
Wonen in Park Langendijk? Bekijk woningaanbod