Eerste ontwerp van nieuwbouwcomplex Thebe is klaar

28 november '23

Onlangs heeft Thebe het voorlopige ontwerp van het nieuwbouwcomplex voor specialistische zorg in Park Langendijk in Breda goedgekeurd. In dit nieuwe gebouw komen 145 plaatsen voor psychogeriatrie/ dementie, somatiek, hospicezorg, jonge mensen met dementie en revalidatie voor mensen met dementie.

Hard aan ontwerp gewerkt

Thebe is al even bezig met het voorlopige ontwerp en er is door veel mensen hard aan het project gewerkt! Zowel het zorg – en het ondersteunend personeel van Thebe zijn betrokken geweest bij het realiseren van het voorlopige ontwerp: ‘We zijn er allemaal trots op dat we nu een ontwerp hebben waar we verder mee kunnen’.

Let op: het ontwerp wordt verder uitgewerkt en is nog niet definitief, er kunnen nog dingen wijzigen.

Speels ontwerp met daktuinen en -terrassen

Zoals op de impressie te zien is, wordt het een speels ontwerp met onder andere daktuinen en -terrassen. Het gebouw wordt voorzien van zonnepanelen die veel eigen stroom opwekken en wordt daarnaast gasloos. De nieuwbouw is dus duurzaam en (bijna energie neutraal). Naar verwachting verhuist Thebe eind 2026 naar het nieuwbouwcomplex. 

Thebe wil in dit complex voor specialistische zorg alle mensen een fijn thuis bieden en een mooie werkplek creëren voor haar medewerkers.

Thuis in de Toekomst

Dit project is onderdeel van een omvangrijk programma dat Thebe vormgeeft onder de noemer: Thuis in de Toekomst. In dit programma worden diverse locaties opnieuw gebouwd of gerenoveerd. In Breda is eind 2023 ook het pand Heilaarstaete in de wijk Princenhage gereed.

Wat speelt er? Het laatste nieuws
Voortgang ontmanteling Het einde is in zicht