Park Langendijk flink in voorbereiding

29 juni '21

De voorbereidingen voor de nieuwe stadsbuurt Park Langendijk in Breda zijn in volle gang. Het ziekenhuisterrein Amphia, gelegen naast het stadswandelpark het Zaartpark, wordt straks een groene stadsbuurt met aandacht voor gezond wonen. In totaal komen er circa 290 woningen.

image alt

Groen en gezond wonen

In de plannen voor Park Langendijk staan groen en gezond wonen centraal. Het Zaartpark wordt betrokken bij de nieuwe stadswijk, waardoor het gevoel van wonen in een park, in het groen wordt versterkt. Verder blijft een deel van de aanwezige volwassen boomstructuren behouden. Wat betreft de lage beplanting in de nieuwe buurt worden voor een belangrijk deel geneeskrachtige kruiden gebruikt. Dit als een verwijzing naar het medische verleden van het terrein.

image alt

Het verleden blijft behouden

Maar dit is niet de enige verwijzing naar het verleden. Het Diaconessengebouw blijft behouden en neemt een prominente plek in de nieuwe stadswijk in. In het gebouw worden appartementen gerealiseerd. Naast de appartementen in het Diaconessengebouw komen er ook nog appartementencomplexen, hoek- en rijwoningen en 2 onder 1 kapwoningen. De woningen bestaan uit zowel koop- als huurwoningen. Naar verwachting starten de eerste bouwwerkzaamheden in 2023.

  Bekijk planning
  Bekijk meer nieuws