Wij zijn op zoek naar straatnamen!

27 september '22

Op een bijzondere plek met historie, in het groen, goed bereikbaar én op fietsafstand van het centrum van Breda komt de nieuwe woonwijk Park Langendijk. En omdat wij een nieuwe wijk ontwikkelen, zijn we op zoek naar straatnamen. Denk jij mee?

Denk met ons mee

Onlangs is gestart met de sloopwerkzaamheden van het oude Amphia ziekenhuis en ondertussen wordt achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe wijk. In de wijk Park Langendijk komen woningen, appartementen en een woonzorglocatie van Thebe. Over een paar jaar staat hier een nieuwe, groene woonwijk mét nieuwe straten. En daarom zoeken we straatnamen die passen bij de historie van het oude Amphia ziekenhuis of bij deze nieuwe woonwijk.

image alt

Waar moet je rekening meehouden?

De naam Park Langendijk verwijst naar de straat én de naam van het voormalige ziekenhuis. Zoals de naam al doet vermoeden wordt het een woonwijk waar veel aandacht is voor groen. We vinden het belangrijk dat de straatnamen ook echt bij de nieuwe wijk passen. Het kan dus een knipoog zijn naar het verleden, toen op de locatie nog het Amphia-ziekenhuis stond, of passen bij het heden en de toekomst. Een nieuwe groene stadswijk grenzend aan het Zaartpark.

Straatnamen insturen

Heb jij een perfecte straatnaam bedacht die bij Park Langendijk past? Stuur die dan in via onderstaande knop. Je kunt tot en met 18 oktober straatnamen insturen. Vervolgens wordt er een selectie gemaakt, die wordt ingediend bij de gemeente. Doe jij mee? Wie weet kom jij dan straks jouw straatnaam tegen!

Straatnamen insturen
  Planning
  Bekijk het laatste nieuws