Voordelen van wonen in het groen

6 juni '24

Parkachtige binnentuinen, groene speelplaatsen, terrassen midden in de natuur en wandelpaden in plaats van straten met auto’s. Een groene nieuwbouwwijk is niet alleen heerlijk om doorheen te wandelen en fietsen, maar ook gezond voor lichaam en geest. Park Langendijk wordt een woonwijk met veel aandacht voor groen. Je woont hier op loopafstand van één van de grootste parken van Breda. Het Zaartpark is hier namelijk je buurman. Het groen van dit park zal straks nadrukkelijk betrokken worden in en bij de wijk. Weet jij wat groen met je doet? Wij vertellen je meer over de voordelen van wonen in het groen!

image alt

Alleen al groen zien is goed

Wist je dat natuur om je heen zorgt voor meer geluk en minder stress? Alleen al het zien van de kleur groen, zorgt voor rust. Daarnaast verhoogt het de concentratie én werkt het ontspannend. In Park Langendijk woon je omringd door groen. Deze nieuwe, groene woonwijk in Breda biedt volop mogelijkheden om van de natuur te genieten. Maak een korte wandeling of zwerf uren door het aangrenzende Zaartpark of het Mastbos, kweek groenten in jouw moestuin, of zet veel planten in je nieuwbouwwoning. Het helpt allemaal om je fitter en gezonder te voelen.

image alt

Je gaat automatisch meer bewegen

Natuur werkt als een buffer tegen geluidsoverlast en is gezond voor lichaam én geest. In Park Langendijk geniet je volop van deze voordelen. Deze groene nieuwbouwwijk in Breda biedt een directe verbinding met de natuur, waardoor je altijd in contact staat met de flora en fauna. De natuur is direct vanaf je voordeur voelbaar, ruikbaar en tastbaar. En daar wil je dan juist extra van genieten, zeker met mooi weer. Rondom de gebouwen in de wijk komen veel wandel- en fietspaden. Fiets, skate, ren of struin door de wijk en het aangrenzende Zaartpark. Gezond én leuk!

Een sociaal vangnet is gezond

Eenzaamheid is een probleem van nu en van de toekomst. Tijdens de Coronapandemie is de waarde en het belang van groen wel gebleken. Fietsen, wandelen of andere buitenactiviteiten bleken hele waardevolle en gezonde activiteiten om te ondernemen.

Gelukkig is er in Park Langendijk genoeg ruimte voor spontane ontmoetingen. Door alle wandelpaden, groene binnenhoven en speelplaatsen kunnen vriendschappen voor het leven ontstaan. Ga samen lekker sporten of wandelen in de wijk en het aangrenzende Zaartpark. Óf pak de fiets en verken de omgeving. Met de fiets ben je al binnen 7 minuten in het Mastbos!

image alt

Het is goed voor je creativiteit

Veel groen om je heen geeft ruimte in je hoofd. Als je al een tijdje met een vraag of gedachte rondloopt, zorgt een frisse neus halen vast voor een andere kijk erop. Kinderen groeien in een groene nieuwbouwwijk als Park Langendijk van jongs af aan op met veel natuur om zich heen. Ze kunnen hier ongegeneerd ravotten. Goed voor hun creativiteit en het maakt ze een stuk milieubewuster.

Variatie in groen zorgt voor een rijke biodiversiteit

Hoe groener en diverser de woonwijk, hoe schoner de lucht. Wat weer zorgt weer voor een goede luchtkwaliteit in je nieuwbouwwoning. Én frisser water. En dat heeft weer allerlei gezondheidsvoordelen. 

Een gebied met een rijke biodiversiteit is een gezond ecosysteem dat zorgt voor een goede balans tussen verschillende diersoorten. Deze natuurlijk balans voorkomt een overtal van bepaalde soorten en kan zo plagen en ziekten voorkomen. Meer natuur en meer variatie in groen verhoogt ook de mate van bestuiving. Bestuiving is belangrijk voor een sterk ecosysteem. In Park Langendijk is veel aandacht besteedt aan het groen en de diversiteit daarvan. Er zijn zelfs plantenbakken mee ontworpen en elke boom- of bloemsoort is bedacht door een landschapsarchitect. Ook de groene daken in de wijk dragen weer bij aan de biodiversiteit.

image alt

Verkoelt in warme periodes

De klimaatopwarming wordt steeds zichtbaarder en voelbaarder. En dat merk je! Zomers en winters zijn een stuk onstuimiger. Gelukkig brengt veel groen in je wijk verkoeling op hete dagen. En dat is ook weer goed voor je planten. En zeg nou zelf: hoe fijn is het om een schaduwrijk plekje op te zoeken als de thermometer de 30 graden aantikt.

image alt

Een goede bodemkwaliteit

Met een gezonde bodem kan het regenwater snel weg na een flinke hoosbui. Zo blijft de grond in balans. Maar het beschermt óók tegen extreme droogte en warmte. De woningen met plat dak krijgen sedumdaken. Op de daken wordt water vastgehouden en dat voorkomt wateroverlast. Zo stroomt het niet zo snel het riool of openbaar gebied in. 

Ook wonen in het groen?

De eerste fase woningen 'Zusterhof' is nu in voorbereiding. Zusterhof bestaat uit 14 hoek- en rijwoningen en 2 twee-onder-één kapwoningen. Ga voor meer informatie naar het woningaanbod en meld je alvast aan als belangstellende. We houden je dan op de hoogte van het laatste nieuws en ook krijg je als eerste bericht zodra de verkoop start.

Bekijk woningaanbod
Wat speelt er? Het laatste nieuws
Wonen in Park Langendijk? Bekijk woningaanbod